Visa alla (2)

Publikrekord ska lyfta Sverige i måstematchen

Ett publikrekord för damlandslaget i basket ska lyfta Sverige i måstematchen mot Kroatien. 4 500 biljetter är sålda till EM-kvalet i Stockholm i morgon. – Det ska bli jättehäftigt, säger Lollo Halvarsson till SVT Sport.

Sverige behöver vinna publikfesten på Hovet för att fortfarande ha chans att vinna sin kvalgrupp och gå direkt till EM.

– Vi fokuserar på att göra en riktigt bra match mot Kroatien, säger Frida Eldebrink till SVT Sport.

– Det är alltid jobbigt att förlora en match, speciellt när vi förlorade med så mycket poäng sist mot Italien.

Sverige gjorde för lite poäng mot Italien, bara 19 i första halvlek. Anfallsmässigt gick det inte vidare bra, men försvarsmässigt bättre.

”Vi ska vinna, finns inget annat”

– Man får inte ligga och tänka på att man missade skott, då kommer det inte gå bra i nästa match. Det är bara försöka glömma. Fokusera på träningarna, och tänka positivt varje gång man sätter skott, uppmuntra sig själv, så det är det man kommer ihåg, säger Frida Eldebrink.

– Det känns som att alla är väldigt taggade och har gått ihop mer. Vi ska vinna matchen, det finns inget annat, säger rutinerade Lollo Halvarsson.

– Och att vi får göra det på Hovet gör att vi blir ännu mer taggade.

Till matchen på Hovet i Stockholm har det sålts över 4 500 biljetter. Det kommer slås ett prydligt publikrekord för damlandslaget. Förra rekordet sattes i Borås i lördags, 2 142 åskådare.

– Det känns helt fantastiskt. Jag tror vi inte riktigt förstår det förrän vi står där på mitten av planen och ser publiken, säger Louice ”Lollo” Halvarsson.

Så ser du EM-kvalet i SVT

Visa

14 februari
Sverige-Kroatien
18.30-20.00 SVT2/SVT Play
20.00-20.30 SVT24/SVT Play

17 november
Makedonien-Sverige
21 november
Italien-Sverige

Kommentator: Björn Becksmo
Expert: Elisabeth Egnell

32 lag kvalar om 14 platser. Lagen är indelade i åtta grupper och Sverige spelar i grupp H med Makedonien, Kroatien och Italien. Gruppsegrarna och de sex bästa tvåorna går vidare till EM i Serbien och Lettland. Spanien är regerande mästare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer