Foto: Basketförbundet

Talangen uttagen till EM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

18-åriga Tova Sabel är uttagen till EM-kvalet mot Israel och Montenegro i mitten av november.
– Tova Sabel är ett stort löfte på guardpositionen, som är fysisk i sin spelstil och har en internationellt gångbar teknik. Hon har inlett säsongen i SBL Dam oerhört positivt, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo i ett pressmeddelande.

Marco Crespi har tagit ut sin första trupp som ansvarig för de svenska basketdamerna. Totalt ingår 24 spelare i bruttontruppen. Det stora utropstecknet är den 18-åriga Alvikstalangen Tova Sabel som är en av de 16 som blir kallad till träningslägret i Malmö. Innan matcherna kommer den att krympa med ytterligare fyra namn, till tolv.

Förutom Sabel får Maria Gültekin och Nathalie Fontaine plats i truppen.

”Vi har många spelare på hög europeisk nivå”

– Tova Sabel är ett stort löfte på guardpositionen, som är fysisk i sin spelstil och har en internationellt gångbar teknik. Hon har inlett säsongen i SBL Dam oerhört positivt. Maria Gültekin har figurerat från och till i seniorlandslagssammanhang de senaste åren, och är en spelare med sin spets i poänggörandet. En kreativ lirare med internationell tuffhet, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo i ett pressmeddelande.

– Vi har många spelare på hög europeisk nivå men också talanger som visat mental styrka och hög kvalitet, jag tror på detta lag, säger förbundskaptenen Marco Crespi.

Här hela truppen

Visa

Elin Eldenbrink
Frida Eldenbrink
Klara Lundquist
Maria Gultekin
Tova Sabel
Ellen Nyström
Kalis Loyd
Binta Drammeh
Nathalie Fontaine
Farhiya Abdi
Lollo Halvarsson
Amanda Zahui
Regan Magarity
Abigail Asoro
Paulina Hersler
Danielle Hamilton-Carter

Extraspelare
Josefin Vesterberg
Elin Gustavsson
Ellen Åström
Allis Nyström
Stephanie Visscher
Fanny Wading
Matilda Claesson
Lovisa Hjern

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer