Foto: Basketförbundet

Talangen uttagen till EM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

18-åriga Tova Sabel är uttagen till EM-kvalet mot Israel och Montenegro i mitten av november.

– Tova Sabel är ett stort löfte på guardpositionen, som är fysisk i sin spelstil och har en internationellt gångbar teknik. Hon har inlett säsongen i SBL Dam oerhört positivt, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo i ett pressmeddelande.

Marco Crespi har tagit ut sin första trupp som ansvarig för de svenska basketdamerna. Totalt ingår 24 spelare i bruttontruppen. Det stora utropstecknet är den 18-åriga Alvikstalangen Tova Sabel som är en av de 16 som blir kallad till träningslägret i Malmö. Innan matcherna kommer den att krympa med ytterligare fyra namn, till tolv.

Förutom Sabel får Maria Gültekin och Nathalie Fontaine plats i truppen.

”Vi har många spelare på hög europeisk nivå”

– Tova Sabel är ett stort löfte på guardpositionen, som är fysisk i sin spelstil och har en internationellt gångbar teknik. Hon har inlett säsongen i SBL Dam oerhört positivt. Maria Gültekin har figurerat från och till i seniorlandslagssammanhang de senaste åren, och är en spelare med sin spets i poänggörandet. En kreativ lirare med internationell tuffhet, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo i ett pressmeddelande.

– Vi har många spelare på hög europeisk nivå men också talanger som visat mental styrka och hög kvalitet, jag tror på detta lag, säger förbundskaptenen Marco Crespi.

Här hela truppen

Elin Eldenbrink

Frida Eldenbrink

Klara Lundquist

Maria Gultekin

Tova Sabel

Ellen Nyström

Kalis Loyd

Binta Drammeh

Nathalie Fontaine

Farhiya Abdi

Lollo Halvarsson

Amanda Zahui

Regan Magarity

Abigail Asoro

Paulina Hersler

Danielle Hamilton-Carter

Extraspelare

Josefin Vesterberg

Elin Gustavsson

Ellen Åström

Allis Nyström

Stephanie Visscher

Fanny Wading

Matilda Claesson

Lovisa Hjern

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.