Bänkspelaren Jerebko tog chansen och satte tio poäng. Foto: TT.

Tio poäng av Jerebko i Utahs segermatch

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Jerebkos Utah kvitterade åttondelsfinalserien i NBA-slutspelet genom att vinna den andra matchen mot Oklahoma med 102–95.

Den svenske basketstjärnan fick 13 minuters speltid, jämfört med fyra minuter i den första matchen, och svarade för tio poäng.

I tredje perioden hämtade hemmalaget Oklahoma upp ett sjupoängsunderläge och omvandlade det till ett fempoängsöverläge. Men i sista perioden såg Utahs Donovan Mitchell, som hade skadebekymmer före matchen, till att säkra Utahs seger genom sina 13 poäng i perioden. Han var poängbäst totalt med 28.

46 poäng av LeBron James

Houston tog andra raka segern mot Minnesota, 102–82, och Cleveland kvitterade matchserien mot Indiana med 100–97-segern. Clevelandstjärnan LeBron James satte 46 poäng, varav 20 i den första perioden och gjorde de 16 första poängen i matchen.

– Det kändes som om jag hade en riktigt bra rytm, så jag försökte bara se hur länge jag kunde stanna i den zonen och försökte sätta min prägel på spelet tidigt, säger James till AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.