​Thomas Massamba poängbäst i Sverige Foto: Bildbyrån

Sverige orkade en period mot Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

Sverige kunde inte hänga med Ukraina som dominerade VM-kvalmatchen i basket hemma i Kiev. Ukrainsk seger med 77-66 efter att hemmalaget lagt i en högre växel i andra perioden. 

Sverige som tog en mycket meriterande seger mot Turkiet i fredags kunde inte följa upp den bedriften genom att besegra Ukraina.

Genom riktigt bra skytte orkade Sverige trots allt hålla jämna steg med Ukraina i en period. Thomas Massamba stod bland annat för tre fina trepoängare och efter första perioden hade hemmalaget ledningen med en poäng.

I andra perioden lade Ukraina i en högre växel och genom tätare försvarsspel och säkert skytte utökade hemmalaget sin ledning. Sverige lyckades bara få i sju poäng i perioden och i paus ledde Ukraina med 51-32.

Sverige försökte komma närmare i matchens andra halva men kunde inte rubba Ukraina som höll undan till en säker seger med 77-66. 

Thomas Massamba blev poängbäst i Sverige med 13 poäng. 

Nästa VM-kvalmatch för svensk del blir hemma mot Lettland i slutet av juni.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.