Gustav Hanssons Umeås segersvit stannade vid sju matcher. Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Umeås segersvit sprack – Jämtland vann i SBL

Uppdaterad
Publicerad

Umeå hade sju raka segrar inför kvällens match borta mot Jämtland.

Men där tog segersviten slut.

Jämtland vann med 99–83.

– Inte så bra match, säger Gustav Hansson.

Umeå har imponerat stort under höstsäsongen, och ligger tvåa i SBL.

Men deras imponerande segersvit på sju raka vinster fick i kväll ett abrupt slut i Östersund, där Jämtland vann med 99–83.

– Vi kom inte in i matchen alls. Eller ja, vi kom igång lite i andra halvleken men då hade vi redan gjort så många fel. Det gjorde att de hade spelare som var så heta att de satte skott som man inte sätter om man inte fått komma in och göra lätte poäng i början. Och då blev det tufft för oss, säger han till Östersundsposten.

Hampton poängbäst

Hansson, som tidigare spelat i just Jämtland, var tillsammans med Bryan Jefferson poängbäst i Umeå med 20 poäng och fick mest jubel av alla spelare på planen när han presenterades inför matchen.

– Det är speciellt, det brukar inte vara så på bortaplan, säger han.

Allra flest poäng i kvällens match gjorde Jämtlands Pierre Hampton.

Matchfakta

Jämtland-Umeå

99-83

(29–17, 21–18, 25–27, 24–21)

Jämtland: Pierre Hampton 23, Landrius Horton 18, Daniel Johansson 14, RT Guinn 14, Adam Johansson 13, Rayquan Evans 5, Anes Zeekovic 3.                         

Umeå: Bryan Jefferson 20, Gustav Hansson 20, Daniel Hansson 15, William Dunston Jr 9, Aleksa Solevic 8, Willesley Butler 4.                       

Publik: 1504.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.