Kobe Bryant dog under söndagen i en helikopterkrasch Foto: Bildbyrån

Uppgifterna om kraschen – extrema väderförhållanden

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagsmorgonen kraschade Kobe Bryants privathelikopter i ett område utanför Los Angeles. Basketlegendaren och hans 13-åriga dotter, Gianna, var två av nio dödsoffer. Enligt polisen i Los Angeles var väderförhållandena väldigt svåra och en tät dimma vilade över området.

– Väderförhållandena mötte inte våra minimikrav för att flyga våra egna helikoptrar, säger Josh Rubenstein, talesman vid polisen i Los Angeles.

Väderförhållandena var dåliga och dimman som vilade över området skapade dålig sikt. Enligt LA Times lyfte helikoptern vid 09.06 lokal tid men hade problem med framkomligheten och tvingades ta en omväg. Enligt CNN hade piloten specialtillstånd att flyga under de rådande omständigheterna.

Efter 40 minuters flygning ska helikoptern ha kraschat i ett bergsområde i staden Calabasas, väster om Los Angeles.

Polismyndigheten hade valt att hålla sina helikoptrar på marken under söndagen på grund av vädret.

Ett vittne vid namn Jerry Kocharian såg händelseförloppet.

– Det lät inte som det skulle och dom flög väldigt lågt. Jag såg helikoptern falla. Men det var svårt att se mer av vad som hände på grund av dimman, säger han och tillägger:

– Därefter var det ett stort eldmoln. Ingen kan överleva det där.

Nu kommer en omfattande utredning att inledas.

– Vi kommer att undersöka pilotens historik, om det fanns några andra som jobbade ombord. Vi kommer att titta på besiktningar, tidigare ägare och en rad andra saker som en del i utredningen, säger Jennifer Homendy, från nationella transportsäkerhetsnämnden och den som leder utredningen, till LA Times.

ARKIV: Därför var Kobe Bryant en legendar

Reaktioner efter Bryants bortgång

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.