Magarity har blivit draftad till WNBA. Foto: TT.

USA-proffs förstärker Sveriges EM-lag

Publicerad

Regan Magarity, som blivit draftad av WNBA, kommer att ansluta till landslaget som ska spela EM i Lettland om en knapp månad. Hon har nu fått en plats i truppen efter att för en månad sedan ha blivit uttagen i bruttotruppen.
– Det är naturligtvis en kompetent spelare som är med och förstärker oss, säger den landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

Det finns höga förväntningar på laget som nu befinner sig i Ryssland för spel mot en annan EM-nation under helgen.

– Vi får se hur vi ligger till i och med den matchen, säger Louice Halvarsson till SVT Sport.

Efter det kommer 23-åriga Magarity att ansluta när laget åker vidare till Slovenien för ett nytt läger den 2 juni.

– Vi får en ökad konkurrens på de stora positionerna som vi säger. Regan ger oss en spelare till som kommer att tävla om att spela på en av de stora postionerna.

”Få in henne i gruppen”

Landslaget blir en ny erfarenhet för Magarity som försvann tidigt till USA.

– Sedan har vi inte sett henne i landslaget på väldigt länge. Regan har ju varit på college i några år och inte deltagit med landslaget tidigare. Först och främst har vi ett arbete med att få in henne i gruppen och se hur hon fungerar i det sammanhanget. Det är naturligtvis en kompetent spelare som är med och förstärker oss, säger Joulamo.

Sverige inleder EM-slutspelet i Lettland med en gruppspelsmatch mot Montenegro 27 juni. Eventuella slutspelsmatcher spelas i Serbien. Du ser alla Sveriges matcher och finalen direkt i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer