Foto: Bildbyrån

Regerande mästaren imponerade och vann i premiären

Uppdaterad
Publicerad

Det var aldrig något snack om saken.

Luleå körde över Visby i premiären av basketligan.

Matchen slutade 96-52 till bortalaget.

Luleås basketdamer visade i kvällens premiär varför de blev svenska mästare förra säsongen. En högklassig prestation mot Visby gav möjligen ett smakprov på vad som kan komma när årets upplaga av basketligan nu dragit igång.

Det tog fart direkt och Luleå kom in med högsta växel redan från första minut. Efter de första tio minuterna hade laget ledningen med 32-13 och Ellen Nyström ledde laget poängmässigt.

När den andra perioden var över hade varken Luleå eller Nyström sparat på krafterna. Resultattavlan visade 56-24 och stjärnan noterades för 13 poäng.

Den stora ledningen skulle sedan stå sig och Luleå var lika dominant i de två sista perioderna. Och vinsten skrevs till 96-52.

Nyström landade till slut på 19 poäng och fyra returer, samtidigt som kollegan Brooke Mccarty-Williams också stod för en fin insats med sina 15 poäng.

Luleå möter Högsbo härnäst och Visby ställs mot Uppsala.

KLIPP: Luleå bygger vidare på guldlaget (23 september 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.