Regan Magarity tidigare i Södertälje Foto: Bildbyrån

WNBA-draftade Magarity debuterar för Sverige

Publicerad

Ikväll spelar landslaget borta mot Slovenien, som slog Sveriges kommande gruppmotståndare Tjeckien för några dagar sedan. WNBA-draftade Regan Magarity gör debut.
– De här två matcherna mot Slovenien och Storbritannien är väldigt viktiga. Här ska spelare visa upp sig och göra vad de kan, säger Sveriges assisterande förbundskapten Francisco Pinto till basket.se.

Inför kommande EM i Lettland laddar Sverige upp med matcher mot europeiskt motstånd. Inledningsvis har det blivit två förluster mot Ryssland. Men det ska idag vändas till seger mot Slovenien. Nytt i truppen är att WNBA-draftade Regan Magarity gör seniordebut i Sverige.

Utöver Magarity debuterar också  Fanny Wadling, Cajsa Uhrström och Abigail Glomazic.

– De har sett bra ut. De har gjort det de kan och vad de ska, sen är det en tuff konkurrens, säger Francisco Pinto till basket.se.

23-åriga Magarity har blivit draftad till den högsta amerikanska basketligan, WNBA, av Connecticut Sun och förstärker alltså nu laget inför EM som börjar 28 juni för svensk del.

Regan Magarity är den sjätte svenskan att bli draftad att ett WNBA-lag. De tidigare fem är Tanja Kostic, Chioma Nnamaka, Farhiya Abdi, Amanda Zahui och Frida Eldebrink.

Frida Eldebrink saknas fortfarande, då hon rehabiliterar ett knä.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer