Sveriges Alexander Annerstedt (höger) under en match i Partille 2017. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Svenska duon till semifinal i World Tour i beachvolley

Uppdaterad
Publicerad

Svenska duon Martin Appelgren/Alexander Annerstedt är klara för semifinal i den historiska första World Tour-tävlingen i beachvolley på svensk mark.

Inget svenskt herrlag har någonsin tagit sig så långt i en världstourtävling.

– Stödet vi har är overkligt, säger Martin Appelgren.

Fjärdeseedade Appelgren/Annerstedt gav hemmapubliken i Göteborg alla skäl att jubla när de först besegrade Japan med 2–0 (21–16, 21–12) och avancerade vidare till kvartsfinal.

Där stod duon för en ny imponerande insats med ännu en snabb seger. Den här gången blev det 2–0 (21–15, 21–18) mot Rysslands Pavel Sjustrov/Aleksej Gusev.

– Det är en fantastisk känsla att spela här. Det är nästan omöjligt att beskriva. Vi njuter av varenda poäng och kommer att fortsätta göra det, säger Martin Appelgren till tävlingens hemsida.

De ställs nu mot Vitrysslands Aliaksandr Dziadkou och Pavel Piatrusjka i semifinal i morgon, söndag, när turneringen avslutas.

Sveriges andra kvartsfinallag, David Åhman och Jonatan Hellvig, lyckades inte ta sig vidare till semifinal. De föll mot lettländarna Toms Smedins och Haralds Regza.

Det är första gången i historien som World Tour i beachvolley, med några av världens främsta spelare, arrangeras på svensk mark. Turneringen avslutas i morgon, söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.