• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: @twinsthurin

Historisk pallplats i beachvolleyboll

Uppdaterad
Publicerad

Tvillingarna Kristina Thurin och Susanna Thurin blev igår de första svenskarna att ta medalj på världstouren i beachvolleyboll.

– Det är helt otroligt. Förstår inte att vi kan göra det, jättehäftigt, säger Kristina Thurin till SVT Sport.

Under världstouren i beachvolleyboll i turkiska Aydin tog sig två svenska lag vidare till semifinal och säkrade därmed Sveriges första medalj någonsin i värlstoursammanhang.

– Vi har inte alla förutsättningar för att bli bra eftersom att vi är lite kortare (169 centimeter) än medellängden i beachvolleyboll (175-80 centimeter) så därför är det extra kul att det går bra, säger Kristina Thurin.

I matchen om tredjepris ställdes tvillingarna Thurin mot träningskollegan Tadva Yoken och Sigrid Simonsson. De vann bronsmatchen med 2–1.

– Nu vill vi ut och etablera oss mer på världstouren och komma in på fler tävlingar. Vi hoppas komma in på EM.

Vann gjorde Leila Consuelo Martinez Ortega och Mailen Deliz Tamayo från Cuba. Det var också första gången ett kubanskt dampar vann guld på världstouren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.