18-årig debutant bjöd United på segern med tavla

Då bjöd Benficas 18-årige debutant i målet på matchens enda mål.

– Det var viktiga poäng för oss, säger Victor Lindelöf till Viasat.

Champions League-mötet mot Benfica var återkomst till sina tidigare klubbar för Nemanja Matic och Victor Lindelöf.

Bägge United-spelare tog också tillvara på tillfället och stod för fina insatser på Estadio da Luz.

Offensivt hade United det betydligt svårare att komma till konkreta målchanser och halvvägs in i andra halvleken, alltjämt 0-0 i matchen, stod det klart att man skulle behöva något extra om man skulle bryta dödläget.

United obesegrat

Och det bjöd definitivt Benfica-målvakten Mile Svilar på. Den 18-årige debutanten klev ut för långt från egen mållinje på en United-frispark från drygt 35 meter och till höger.

Frisparksskytten Marcus Rashford såg att Svilar vandrat ut och bestämde sig i stället för inlägg att avfyra ett högt skott mot mål. Den belgiske målvaktstalangen hann inte tillbaka och 0-1 var ett faktum.

Lindelöf hyllas i engelsk press

Ett formsvagt Benfica lyckades inte sjösätta någon vidare jakt för kvittering.

– Jag är väldigt nöjd med att vi fick den här trepoängaren. Det var en svår match mot ett väldigt bra motstånd. I andra halvlek kontrollerar vi matchen och de har inte så många chanser, säger Lindelöf till Viasat.

Mittbacken lovordades unisont i engelska medier efter insatsen. ”Kanske hans säkraste insats i United-tröjan såhär långt” skriver tabloiden Manchester Evening news som tidigare gått hårt åt svensken.

The Mirror skriver att ”Lindelöf betalade tillbaka till Mourinho” som försvarat honom trots att inledningen i klubben varit ganska anonym.

I och med segern leder United alltjämt sin grupp på nio poäng, tre poäng framför tvåan Basel.

Kvällens resultat i Champions League

Grupp A

CSKA Moskva-Basel

0-2 (0–1)

0–1 Taulant Xhaka (29), 0–2 Dimitri Oberlin (90).

Publik: 27 996.

Pontus Wernbloom spelade hela matchen för CSKA Moskva. Alexander Fransson blev inbytt i den 90:e minuten.

Benfica-Manchester U

0-1 (0–0)

0–1 Marcus Rashford (64).

Utv, Benfica: Luisao (90).

Publik: 57 684.

Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen för Manchester U.

Grupp B

Bayern München-Celtic

3-0 (2–0)

1–0 Thomas Müller (17), 2–0 Joshua Kimmich (29), 3–0 Mats Hummels (51).

Mikael Lustig spelade hela matchen för Celtic.

Anderlecht-Paris SG

0-4 (0–2)

0–1 Kylian Mbappé (3), 0–2 Edinson Cavani (44), 0–3 Neymar (66), 0–4 Angel Di Maria (88).

Grupp C

Chelsea-Roma

3-3 (2–1)

1–0 David Luiz (11), 2–0 Eden Hazard (37), 2–1 Alexander Kolarov (40), 2–2 Edin Dzeko (64), 2–3 Edin Dzeko (70), 3–3 Eden Hazard (75).Publik: 41 105.

2-1 (1–1)

0–1 självmål (12), 1–1 Miralem Pjanic (29), 2–1 Mario Mandzukic (84).

Publik: 36 288.

Barcelona-Olympiakos

3-1 (1–0)

1–0 självmål (18), 2–0 Lionel Messi (61), 3–0 Lucas Digne (64), 3–1 Dimitrios Nikolaou (89).

Utv, Barcelona: Gerard Piqué (42).

Publik: 55 026.