Foto: BILDBYRÅN/TT

Bolt allvarlig med fotbollssatsningen: ”Nytt kapitel”

Uppdaterad
Publicerad

Under sin fantastiska karriär inom friidrotten skämtade Usain Bolt om att sadla om till fotbollsproffs.

Med löparskorna nu lagda på hyllan betonar Bolt att han är allvarlig med sin satsning på fotboll.

– Det är ett personligt mål för mig. Jag bryr mig inte om vad folk tycker om det. Jag tänker inte heller ljuga för mig själv eller vara dum. Om jag känner att jag inte klarar av det så tänker jag lägga ner det. Jag tänker inte skämma ut mig själv. Men det är en dröm och ett nytt kapitel i mitt liv, säger 31-åringen till Reuters.

Bolt avslutade sin karriär efter sommarens VM i London men delar alltjämt sponsor med tyska Bundesliga-klubben Borussia Dortmund och har blivit inbjuden att träna en vecka med A-laget. Det är en inbjudan han tänker acceptera.

– Det är en liten lårskada som stoppar mig just nu. Om två veckor kan jag börja träna igen och då kan jag verkligen utforska den möjligheten. De säger att inbjudan är stående så det är bara för mig att komma i form. Efter det kan jag genomföra provspelet och se vilken nivå jag är på.

”Kan enkelt ta mig in i landslaget”

Det jamaicanska herrlandslaget i fotboll misslyckades rejält i kvalet till fotbolls-VM 2018. Bolt anser det realistiskt att ta en tröja i sitt landslag.

– Jag tror att jag enkelt kan ta mig in i det jamaikanska landslaget. De är inte särskilt bra just nu.

Han meddelar att det inte är aktuellt att arbeta som tränare inom friidrotten, men att det längre fram kan bli aktuellt att arbeta med det internationella friidrottförbundet.

– Men jag vill se hur det går med min fotbollskarriär först.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.