Usain Bolt spexar med pressen inför galan i Ostrava i morgon kväll. Foto: TT.

Bolt kanske fortsätter efter VM

Uppdaterad
Publicerad

Legendaren Usain Bolt, 30, kanske fortsätter efter VM i London, som tidigare uppgetts som slutpunkten i karriären, uppger Jamaica Observer. Han chockades även över att Justin Gatlin kunde vinna de amerikanska mästerskapen.

– Vi har inte gjort upp planerna för hur det kommer att se ut, säger Bolt och refererar som vanligt till tränaren Glen Mills när det gäller viktiga beslut i karriären.

Hans förväntade sista lopp är annars 4x100 m vid VM den 12 augusti. Efter VM i London finns Diamond League-tävlingar i Birmingham (20/8), Zürich (24/8) och Bryssel (1/9).

Friidrotts-VM

I VM kommer Bolt att stöta på sin gamle antagonist Justin Gatlin, 35, som vann de amerikanska mästerskapen på 9,95, oväntat efter en svag säsong fram till midsommarhelgen.

– Jag blev chockad av att han kunde vinna. Det är ju så många unga killar som sprungit snabbt, kommenterar Bolt Gatlins framfart.

Tävlar på 100 meter i Tjeckien

Han kallar årets säsong för den ”känslomässiga”. Bolt understryker att det inte finns några planer på att fortsätta ytterligare något år utan att det är slut i höst.

– Just nu är jag bara fokuserad på att ta mig igenom säsongen. Jag vill underhålla publiken och jag vill definitivt försöka njuta av varje minut, säger Bolt som ska tävla på 100 meter vid en gala i Ostrava under onsdagskvällen. Bolt blev OS-kung i Rio förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet