Bergström kvalade in sig till OS – utan att tro på sig själv

Uppdaterad
Publicerad

Linda Bergström är en av de blågula idrottarna som fått en biljett till OS i sommar.

Men att hon ens skulle ta sig dit var något som hon själv tvekade på inför kvalet.

– När förbundskaptenen kom med lottningen sa jag bara ”fan”, och gick därifrån, säger hon till SVT Sport.

Linda Bergström skadades i slutet av 2019. Den skadan drogs hon med långt in i 2020. Men hon verkar inte ha påverkats nämnvärt av skadan. För efter den har hon lyft spelet till en ny nivå, och kunde i mars kvala in till OS.

Men det kom något oväntat för Bergström själv.

– Jag tänkte väl innan att jag skulle klara det med bra lottning och om jag var i toppform. Men när förbundskaptenen kom med lottningen sa jag bara ”fan”, och sedan gick jag därifrån. Så jag trodde inte jag skulle klara det när jag såg vilka spelare jag behövde slå, säger hon till SVT Sport.

Nu tror hon emellertid att erfarenheten av att ha haft ett så tufft kval kan hjälpa henne i OS, där motståndet lär bli tufft.

– Ju fler bra spelare jag slår, ju mer vet jag att jag klarar av det här. Nu slog jag två väldigt bra spelare från Europa och andra spelare kanske blir osäkra på vilken nivå jag kan hålla. Det är saker jag tar med mig därifrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.