Matilda Ekholm. Foto: Bildbyrån

Bordtennis-VM i SVT – för första gången på 20 år

Uppdaterad
Publicerad

För första gången på 25 år spelas ett bordtennis-VM i Sverige. Då sänds matcherna i SVT.

– Bordtennis är en stor, populär svensk lagsport med många historiska framgångar och jag är självklart glad att vi kan visa upp detta VM på hemmaplan, säger SVT Sports chef Åsa Edlund Jönsson.

Lag-VM i Halmstad 29 april-6 maj är efterlängtat. För första gången på 25 år spelas ett bordennis-VM i Sverige – och för första gången på 20 år sänds ett VM direkt i SVT.

”Världspingis på svensk TV”

– Nu är det klart att det blir världspingis på svensk TV, säger Mikael Peterson, förbundschef på Svenska Bordtennisförbundet.

Det är också klart att SVT kommer att sända Swedish Championships (SOC), som spelas i Eriksdalshallen i Stockholm 13-19 november.

– Bordtennis-VM är ett i raden av många världsmästerskap som numera finns med i Sveriges Television stora utbud, säger SVT Sports chef Åsa Edlund Jönsson.

Fakta

VM spelas i tre divisioner med 24 lag.

Sveriges herrar och damer spelar i den högsta divisionen: Championship division

VM spelas i Halmstad arena, 29 april-6 maj.

Fakta: Svenska Bordtennisförbundet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.