Ma Long och två andra kinesiska stjärnor får stora böter efter att ha lämnat wo. Foto: Bildbyrån

Bordtennisstjärnor får böter istället för avstängning

Uppdaterad
Publicerad

De kinesiska stjärnorna Ma Long, Fan Zhendong och Xu Xin får dryga böter av det internationella förbundet ITTF efter att ha lämnat walk over till en stor tävling i Kina i juni. Däremot slipper de avstängning – som också varit aktuellt.

Stjärntrion döms till böter på 20 000 amerikanska dollar vardera av det internationella förbundets disciplinnämnd, vilket ungefär motsvarar 167 000 svenska kronor. Villkoret är att beteendet inte ska upprepas, och spelarna har också accepterat straffet.

Det var i åttondelsfinalen av världstouren i Chengdu under midsommarafton som de tre världsspelarna lämnade walk over, i protest mot att förbundskaptenen och förre storspelaren Li Gouliang fick sparken.

”Vi orkar inte kämpa eftersom vi saknar dig så mycket, Liu Gouliang”, twittrade stjärntrion. Tweet radederades senare och de tre stjärnorna bad också om ursäkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.