Mathilda Ekholm. Foto: Bildbyrån

Dramatisk seger för Ekholm

Uppdaterad
Publicerad

Mathilda Ekholm var riktigt illa ute i sin kvalmatch i German Open i Bremen i dag mot Kinas Zhang Qiang. Kinesiskan hade ledningen med 3-0 i set innan Ekholm vände till seger 4-3.

Två av Ekholms segerset slutade 11–9.

– En mycket  imponerande vändning och bra att Mathilda vågade lita på sitt eget spel hela tiden, säger damernas förbundskapten Peter Sartz.

Både Ekholm och Sverigetvåan Li Fen vann sina båda kvalmatcher i dag men möter i morgon i sista kvalomgången återigen kinesiskt motstånd. Ekholm möter Wen Jia och Li Fen spelar mot Huang.

– Jag har koll på min motståndare, vi har mötts en gång tidigare men då förlorade jag, säger Mathilda Ekholm.

German Open har ett starkt startfält både på dam- och herrsidan och är den sista deltävlingen på World Tour innan lag-VM arrangeras i Halmstad i nästa månad.

I herrarnas kvalspel i dag blev Anton Källberg, Pär Gerell och Truls Möregård utslagna men de VM-uttagna spelarna Mattias Karlsson och Jon Persson är vidare. Mattias och Jon kan komma att  mötas i sista kvalmatchen i morgon.

Bara en svensk – Kristian Karlsson – går direkt in i huvudturneringen som inleds på fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.