Efter VM-bronset – förbundskaptenen säger upp sig

Publicerad

För mindre än en månad sedan ledde Ulf ”Tickan” Carlsson Sverige till brons i lag-VM i bordtennis. Nu väljer succétränaren att lämna förbundskaptensrollen. – Jag har inte riktigt hittat glädjen, säger Carlsson till SVT Sport.

Ulf ”Tickan” Carlsson ledde Sverige till sin första medalj i lag-VM på fjorton år, på hemmaplan i Halmstad tog sig Sverige – med Kristian Karlsson, Mattias Karlsson och Jon Persson – till semifinal och en pallplats.

Men någon fortsättning blir det inte för Carlsson, det bekräftar han för SVT Sport. Förbundskaptenen meddelar i dag att han lämnar posten.

– Jag känner att jag inte riktigt kommit till rätta i den nya organisationen inom svensk pingis. Det här är något jag funderat på ett tag, jag har inte riktigt hittat glädjen och vill prova något annat, säger han till SVT Sport.

Varit förbundskapten i sex år

Ulf Carlsson har varit förbundskapten för pingisherrarna sedan 2012, under en period hade Marcus Sjöberg ansvar för att ta ut spelarna, men sedan 2017 har Carlsson delat på ansvaret tillsammans med Peter Blomquist och Peter Andersson, ett samarbete som han inte tycker har fungerat.

– Det kändes lite tveksamt från början, vi har inte riktigt hittat rätt och jag tror att det är ganska svårt att få ihop det på tre personer, säger ”Tickan” och fortsätter:

– Jag har försökt att prova mig fram och hoppades att vi skulle hitta rätt, men jag känner att jag inte riktigt har kommit in i det och då är det bättre att jag kliver åt sidan.

”Varit fantastiska år”

Framöver ska 57-åringen fokusera helt på Halmstad BTK, som han nyligen ledde till klubbens första SM-guld på 15 år.

– Jag ska fokusera helt och hållet på att lyfta Halmstad BTK. Men jag vill även säga att det varit några fantastiska år i landslaget med bronset i Halmstad som slutpunkten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer