Ekholm ut i åttondelen mot världstvåan

Uppdaterad
Publicerad

0-4 i set. Det blev uttåg för Matilda Ekholm i åttondelsfinalen i bordtennisens SOC-turnering mot kinesiska världstvåan Chen Meng.

Efter att ha vunnit mot Soo Wai Yam Minnie tog årets SOC-turnering slut för Matilda Ekholm, rankad på 40:e plats i världen. Efter ett hyfsat jämnt första set (7-11), gick kinesiskan ifrån, och vann de tre avslutande seten med stora siffror (5-11, 1-11, 3-11).

– Det är aldrig kul att förlora, men jag blev utspelad, säger Matilda Ekholm till SVT Sport efter förlusten.

SOC

Chen Meng är en erkänt snabb spelare, och det visade hon i matchen mot Ekholm.

– Hon är snabbast av allihop, extremt snabb och snabbare än alla andra jag har mött, jag fick aldrig chansen att komma in i det, säger Matilda Ekholm till SVT Sport.

Det var stundtals ett artilleri från andra sidan bordet.

– Jag visste om jag får press på henne i början, så kan det bli jämnt, jag gjorde ett bra första set, men sedan läste hon in min skruv och jag fick börja springa. Jag kände att fortsätter hon så här, då kan jag inte vända det här bra jag än spelar, säger Matilda Ekholm.

Karlsson ut mot kines

Alla svenskhoppen är därmed ute ur årets SOC-turnering, i och med att Kristian Karlsson och fick lämna sin åttondelsfinal som förlorare. Karlsson föll i raka set (12-14, 4-11, 1-11, 6-11) mot kinesen Fang Bo. Karlsson pressade kinesen i första set, och hade tre setbollar, men Fang Bo redde upp stormen och vann både setet och matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SOC

Mer i ämnet