Xu Hui tog Eslövs enda seger. Foto: BILDBYRÅN

Eslöv pressade stjärnlaget

Uppdaterad
Publicerad

Eslövs AI pressade världens bästa klubblag i den första kvartsfinalen av två i pingisens Champions League, men trots en stark inledning stod ryska Gazprom Orenburg inte att hejda utan vann med 3–1.

– Känns lite surt. Vi går för det, men räcker inte riktigt till, sade Eslövs lagledare Peter Andersson.

Eslöv gästades av en trio världsartister och mest glänste världsfemman Jun Mizutani som med sina båda vinster bäddade för segern.

En annan Sverigebekanting, Vladimir Samsonov, som var i VM-final mot Jan-Ove Waldner för exakt 20 år sedan, visade att han fortfarande håller hög klass och vann sin enda singel.

Xu Hui tog Eslövs enda seger i det första matchen då ha besegrade världssexan Dmitrij Ovtjarov på ett högst imponerande sätt. I fjärde hade Xu Hui fem setbollar emot sig och de flesta hade säkert räknat med ett avgörande set, men inte Xu Hui, som vann med 13-11.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.