Eslövs Daniel Kosiba. Foto: Bildbyrån

Eslövs cupdröm över

Uppdaterad
Publicerad

Eslöv förlorade med 2–3 mot franska Chartres i den näst sista omgången av gruppspelet i pingisens Champions League. Efter fem raka förluster är den lilla chansen som fanns att nå ETTU-cupen borta.

-Vi har överraskat många år och de marginaler vi tidigare haft på vår sida har vi nu haft emot oss, sade Eslövs lagledare Mattias Andersson.

Tiden har hunnit ikapp Eslövs AI och den magi som fanns runt deras förstespelare, Xu Hui, finns inte riktigt längre. Visserligen vann han båda sina matcher mot Chartres efter att ha räddat fem matchbollar i fjärde set.

Stor press vilar på de övriga spelarna och Robert Svensson gör emellanåt fantastiska poäng, men motståndarna har blivit något mer effektiva.

Får skifta fokus

Nyckelmatchen var när Pär Gerell besegrade Daniel Kosiba med 11-9 i skiljeset. Därmed får Gerell och hans Chartres fortsätta i ETTU-cupen medan årets Champions League-äventyr är över för Eslövs AI.

Efter seger i ETTU-cupen 2015 gick Eslöv till final i Champions League 2016. Förra säsongen nådde man kvartsfinal och nu är man utslagna ur båda cuperna.

– Nu får vi i stället sikta in oss på vårt 13:e SM-guld, sade Mattias Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.