Falck föll i rysare mot kinesiske världstrean – två poäng från vinst: ”Surt”

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Falck svarade för storspel under dagen i Qatar Open där 45 av världens 50 bästa spelare ställde upp. Det tog stopp i semifinalen mot den kinesiske världstrean Lin Gaoyuan. Det skedde med minsta möjliga marginal och svensken var två poäng från att vinna matchen.

– Det är väldigt små marginaler och det är surt att inte få med sig den här matchen men det är en av de bästa prestationer jag gjort på en world tour-tävling och i morgon kommer jag säkert att vara väldigt nöjd, säger Falck i en intervju, se klippet ovan, som skickats via det internationella bordtennisförbundet till SVT Sport.

Det var ett drama ända till sista bollen innan Falck slog ut en forehand och kinesen föll ihop av lättnad och firade på rygg i hagen. Siffrorna: 4-3 (7-11,9-11,11-9,11-9,11-9,9-11,12-10).

Falck hämtade ikapp 7-10 till 10-10 i det avgörande setet och coachen Jörgen Persson följde det spännande dramat i hagen.

Om tre veckor väntar VM i Ungern

– Det var ett perfekt genrep inför VM i Budapest och jag är väldigt glad och ska fortsätta att jobba vidare, säger Falck.

Falck slog in en kil i det kinesiska blocket. I den andra semifinalen vann Ma Long mot Xu Xin med 4-2.

Under eftermiddagen slog Falck ut den japanske världsfyran, det 15-åriga underbarnet Tomokazu Harimoto, med 4-3.

– Jag spelade på min högsta nivå, sa Falck till det internationella bordtennisförbundet efter den matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.