Jon Persson i aktion. Foto: Bildbyrån.

Jon Persson slog ut Falck i Qatar

Uppdaterad
Publicerad

Jon Persson skrällde och besegrade VM-silvermedaljören Mattias Falck.

Det blev 4-1 i Qatar Opens åttondelsfinal.

Persson, som i lördags förlorade SM-finalen mot Anton Källberg, vann med 11-7,11-5,11-3,10-12,13-11 på 42 minuter i världstourtävlingen där den yppersta världseliten med de bästa kineserna i spetsen deltar. Enligt det internationella förbundet, ITTF, gjorde Persson en fantastisk match, speciellt de första seten. 

– Jon var aggressiv från start och hade låg felprocent. Matchen var lite småstökig då båda spelarna stördes mycket av kraftig luftkonditionering som påverkade spelet, säger Jörgen Persson som bevittnade matchen från läktaren till Svensk bordtennisförbundet.

I lördagens kvartsfinal kommer Persson att möta den kinesiske världstvåan Fan Zhendong, som var på väg ut i den första omgången. Anton Källberg, som blev svensk mästare i lördags, hade 3-2 i set men Fan Zhendong vände till vinst med 4-3.

KLIPP: Falck prisades på Idrottsgalan (28 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.