Mattias Karlsson förstärker Halmstad i Pingisligan. Foto: Bildbyrån.

Karlsson förstärker Halmstad i Pingisligan

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges bäste bordtennisspelare, Mattias Karlsson, är tillbaka och gör Pingisligan extra intressant den här säsongen. Mattias Karlsson spelar alltså i två ligor den här säsongen – men hans comeback stärker förstås Halmstad.

– Mattias har haft stora framgångar i den nya asiatiska ligan och i förra veckan besegrade han Samsonov och var ytterst nära att vinna även mot europamästaren Ovtcharovc, säger Ulf Tickan Carlsson, som förutom förbundskaptensjobbet även är Halmstads coach.

Halmstad möter Ängby/Spårvägen på onsdag i Stockholm men guldfavorit är som vanligt Eslöv.

Eslöv har nu vunnit SM-guldet sju år i rad och har i sitt lag den 34-årige kinesen Xu Hui som förra säsongen bara förlorade en av 24 singelmatcher.

– Vi har samma lag som i fjol och målsättningen är densamma, säger Peter Andersson, coach i Eslöv men också på halvtid förbundskapten.

Eslöv intakt

Eslövs lag är intakt från i våras men sannolikt kommer 15-årige Truls Möregårdh att få mer speltid. Han är en av världens bästa i sin åldersklass. Eslöv inleder Pingisligan med hemmamatch mot Söderhamn som har en ny kines i laget, 20-årige Yan Minghui. Laget har dessutom på tränarsidan engagerat före detta världsmästaren i dubbel, Thomas von Scheele.

Pingisligan innehåller tre Skåneklubbar (även Rekord Helsingborg och Kävlinge), två klubbar från Halland, Warta från Göteborg samt Söderhamn och den enda Stockholmsklubben som är Ängby/Spårvägen.

Söderhamn och Halmstad anses som främsta utmanare till Eslöv om SM-guldet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.