Foto: TT Nyhetsbyrån

Karlsson och Falck säkrade ny medalj

Uppdaterad
Publicerad

En stund efter att Matilda Ekholm säkrade den första svenska medaljen vid bordtennis-EM i Alicante kom den andra medaljen. Kristian Karlsson i par med Mattias Falck (fd Karlsson) vann mot det franska paret Simon Gauzy/Emmanuel Lebesson med klara 4-1 i kvartsfinalen.

Setsiffrorna skrevs till 4-1 (11-9, 11-7, 3-11, 11-8, 11-5).

I semifinalen klockan 17.15 väntar det tyska paret Ruwen Filus och Ricardo Walther.

Och i herrsingel är nu Kristian Karlsson klar för kvartsfinal. Han låg under med 1–3 i set mot ukrainaren Kou Lei, men svensken som är rankad 25:a i världen stod för en urstark comeback och vann tre raka set med 11–8, 12–10. I sjunde och avgörande set blev det 11–6 till Karlsson.

I kvartsfinalen ställs han mot Marcos Freitas. Portugisen, som tidigare var lagkamrat med Karlsson i franska Pontoise Cergy, besegrade tyske Ricardo Walther i sin åttondel. Freitas är semifinalseedad i mästerskapet och 15 på världsrankningen. Kvartsfinalen spelas klockan 21.15 på lördagskvällen.

Däremot förlorade Jon Persson sin åttondel, han ledde med 3–1 i set men föll med 3–4 mot tysken Benedikt Duda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.