Kina storfavorit mot Tyskland i lag-VM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Lag-VM i bordtennis avslutas med herrfinalen mellan Kina och Tyskland. Kina är storfavorit att ta sitt nionde raka guld, det 21:a totalt, medan Tyskland väntar på sitt första. 

Kina avfärdade Sverige med 3-0 vid lunchtid i går, för att passa den kinesiska tv-publiken, medan Tyskland vände 1-2-underläge mot Sydkorea efter vinster av Timo Boll och Patrick Franziska. Detta i ett utdraget drama där Tyskland såg ut att vara på väg ur turneringen under lördagskvällen.

– Det är de två bästa länderna. Tyskland är toppseedat men Kina har det bästa laget, säger SVT Sports expert Jörgen Persson, som var med när Sverige vann lag-VM efter vinsten i finalen mot Kina i Kuala Lumpur år 2000 – senaste gången som Kina inte vann ett lag-VM.

Ryggproblem stör Boll

Kina har gått som tåget och ännu inte förlorat en match i turneringen medan Tyskland haft problem. Dessutom har veteranen Timo Boll haft ryggproblem. Tyskland har gått upp i sex finaler (en gång som Västtyskland) och förlorat samtliga.

Förmodade lag i Halmstad Arena:

Kina (Ma Long, Fan Zhendong, Xu Xin)

Tyskland (Patrick Franziska, Timo Boll, Dimitrij Ovtcharov)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.