Foto: Bildbyrån

Kristian Karlsson matchvinnare i CL-final

Uppdaterad
Publicerad

Kristian Karlsson avgjorde i dag  den första av två Champions League-finaler för sin klubb Dusseldorf.  I den sista singelmatchen vann Karlsson mot världstvåan Ovtcharov när Dusseldorf besegrade det ryska laget Orenburg med 3-2 i matcher.

– Starkt av Kristian att vinna med 3-0 i set så här en vecka efter VM-succén, säger Sveriges förbundskapten Ulf Tickan Carlsson till SVT Sport.

Kristian Karlsson var också ytterst nära att vinna sin  första singelmatch mot japanen Mizutani. Karlsson hade matchboll i det femte setet men förlorade till slut det med 14-12.

Fördel för ”svenskklubben” Dusseldorf

Även Anton Källberg fick spelförtroende på hemmaplan i dag men han förlorade sin match mot vitryssen Samsonov med 1-3 i set. Däremot vann Timo Boll båda sina matcher för ”svenskklubben” Dusseldorf.

–  Allt avgörs i returen i Ryssland på fredag och skulle Orenburg vinna med 3-2 blir det seträkning, påpekar Ulf Carlsson.

Dusseldorf har fördel efter första finalen i dag eftersom seten slutade 12-8 i den tyska klubbens favör. Orenburg är regerande Champions League-mästare och en 3-1-seger på fredag räcker alltså för att den ryska mästarklubben kan vinna igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.