Matilda Ekholm. Foto: Bildbyrån

Ekholm: ”Alla säger att det är omöjligt – det tycker inte jag”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges damer är lägst rankade i sin grupp i lag-VM i bordtennis som börjar i Halmstad på söndag. Trots det håller lagets stjärna Matilda Ekholm huvudet högt.

– På pappret blir vi sist i gruppen, men inte spelmässigt. Jag tycker vi har bra chanser mot Ryssland, Vitryssland och Indien. Det är inga jättestora skillnader, säger hon till SVT Sport.

Förutom de tidigare nämnda möter Sverige även Kina och Singapore i gruppspelet. Segraren går rakt till kvartsfinal medan tvåan och trean får spela åttondelsfinal.

– Alla säger att det är omöjligt, men det tycker inte jag. Vi ska gå för det, säger Ekholm.

Just nu befinner sig laget på läger i Varberg och Ekholm känner sig i väldigt god form. Det krävs också för att Sverige ska nå framgång.

– Jag vet att om vi ska vinna så krävs det att jag vinner minst en match – troligtvis två. Så har det varit en tid nu så jag är ganska van. Det är inga problem för mig.

För damerna inleds turneringen med matcher mot Singapore och Indien på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.