Mattias Falck. Foto: Bildbyrån

Mattias Falck dubbelt vidare i VM

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Falck, tidigare Karlsson, är vidare till åttondelsfinal i bordtennis-VM i Budapest. Det blev en övertygande seger fyra i raka set mot Tiago Apolonia 16-delsfinalen.

– Jag minimerar mina egna misstag och spelar väldigt bra taktiskt, säger Falck efter matchen.

Under gårdagen gick nio svenskar in i bordtennis-VM:s huvudturnering i Budapest. I dag var det bara Mattias Falck kvar. Men han visar å andra sidan toppform.

Mattias Falck var överlägsen mot portugisen Tiago Apolonia, 54:a på rankingen, och vann med 4-0 på en halvtimme i den tredje omgången. ​Det var två offensiva spelare som snabbt ville avgöra poängen men den 16:e rankade Falck hade ett större spel i sig och hittade framför allt vinklar som Apolonia inte kunde läsa. ​

– Jag ville ju hitta hans backhand då mycket som möjligt, jag vet att han har en väldigt bra forehand så jag tycker jag genomförde matchen väldigt bra, säger Falck.

Under tordagen blir det betydligt tuffare för den ende singelsvensken i Budapest. Då väntar den sydkoreanske världssexan Lee Sangsu. 

– Jag har mött honom under OS i Rio i lag, då blev det 12-10 och skiljevinst så det är gott att ha med sig inför en sådan viktig match, säger Falck.

Falck till kvartsfinal i dubbel

Ett par timmar efter eget avancemang tog sig Mattias Falck även vidare i dubbelturneringen. I par med Kristian Karlsson besegrade Falck Jang Woo Jin/Park Gang Hyeon, Sydkorea med 4–1 (11–9, 11–8, 6–11, 14–12, 11–5).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.