Mattias Karlsson är klar för den tredje omgången i VM. Foto: Bildbyrån

Mattias Karlsson slog Samsonov

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Karlsson, Sveriges högst rankade bordtennisspelare just nu, besegrade i dag världstian Vladimir Samsonov, Vitrysssland i den nya asiatiska ligan som spelas i Malaysia.

Karlssson vann med 3-2 i set trots att f d världsmästaren Samsonov hade ledningen med både 1-0 och 2-1 i matchen.

– En riktigt bra match av Mattias och en imponerande seger, säger Jörgen Persson till SVT Sport.

Persson är coach för det lag som Mattias men också Mathilda Ekholm spelar för.

– Jag är glad för segern och att min taktik fungerade, säger Mattias Karlsson till ligans hemsida. Jag försökte att spela mer aggresivt och inte ge Samsonov så mycket tid i bollduellerna.

Mattias Karlsson ingick i det svenska laget som blev utslaget i kvartsfinalen på lag-EM i förra veckan och han är nr 22 på den aktuella världsrankingen. Efter förra säsongen beslutade Karlsson att flytta hem från Paris och den här säsongen ska han spela för Halmstads BTK i Pingisligan samtidigt som han pendlar till den asiatiska ligan med Malaysia som bas.

– Det här är en perfekt lösning med tanke på säsongens höjdpunkt, lag-VM på hemmaplan, har Mattias Karlsson sagt.

Även Mathilda Ekholm vann sin singelmatch i dag och besegrade f d juniorVM-guldmedaljören Shi Xunyao från Kina. Ekholm vann med 3-0 i set.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.