Pär Gerell i svenska bordtennislandslaget kommer inte spela OS-kval i Turkiet Foto: Bildbyrån

Efter bombdåden – OS-kval flyttas

Uppdaterad
Publicerad

Det europeiska OS-kvalet i bordtennis som ska äga rum 6-10 april flyttas från Turkiet. Anledningen är de självmordsdåd som ägt rum i landet under förra veckan.

Efter att flera länder, Sverige bland annat, har uttryckt sin oro inför det kommande OS-kvalet med anledning av händelserna förra veckan har den europeiska bordtennisförbundet (ETTU) beslutat att flytta kvalet till obestämd ort.

– Med tanke på situationen i Istanbul har flera europeiska medlemmar uttryckt sin oro för oss att resa till Istanbul. ETTU förstår detta och från ett humant perspektiv vore det orättvist att be våra turkiska kollegor att fortsätta förbereda för tävlingarna, säger ETTU:s president Roland Kramer.

De svenska spelare som ska spela OS-kvalet är Pär Gerell, Kristian Karlsson, Mattias Karlsson, Li Fen, Matilda Ekholm och Linda Bergström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.