Jörgen Persson öppnar för en roll som förbundskapten. Foto: Bildbyrån

Pingislegendaren Jörgen Persson gör comeback – som förbundskapten

Uppdaterad
Publicerad

Den förre bordtennisstjärnan Jörgen Persson är tillbaka i landslaget som vikarierande förbundskapten.

Persson, som lade av 2013, följer med landslaget till den pågående världstourtävlingen i Budapest i Ungern.

”Det är fantastiskt kul att vara tillbaka i hallen och få bära landslagsdressen. Ibland blir jag lite frustrerad och vill hoppa in i hagen och spela själv men jag lär mig också mycket av att sitta bredvid. Vi får se hur det blir framöver men jag känner att jag har mycket att bidra med men det är viktigt att det känns rätt både för mig och för spelarna”, säger Jörgen Persson i ett pressmeddelande.

Ta tillvara på kompetens

Persson gör sitt inhopp som förbundskapten då de ordinarie Peter Andersson och Peter Blomqvist har fått förhinder.

”Det har länge varit en naturlig målsättning inom svensk bordtennis att ta tillvara på den kompetens vår guldbeströdda generation, med Jan-Ove Waldner och Jörgen Persson i spetsen besitter”, säger Mikael Andersson, sportchef i Bordtennisförbundet.

Jörgen Persson har redan tidigare meddelat sitt intresse för att ta över som förbundskapten. År 2016 valdes han in i Board of Directors, en kommitté inom Internationella bordtennisförbundet (ITTF) som arbetar med spetsfrågor kring sportens utveckling, som spelsystem, spelform och regler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.