Pär Gerell och Kristian Karlsson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Svår EM-lottning för svenska pingisherrarna

Uppdaterad
Publicerad

I dag inleds EM i bordtennis i Budapest, Ungern, men de svenska herrspelarna fick en svår lottning. ”Maximal otur egentligen” säger förbundskaptenen Marcus Sjöberg.

Kristian Karlsson, som sensationellt gick till semifinal på World Cup nyligen, är seedad bland de 16 bästa men i en eventuell åttondelsfinal riskerar han att möta tidigare klubbkamraten Marco Freitas, Portugal, som är rankad trea i Europa.

Pär Gerell, som blev EM-bronsmedaljör i senaste mästerskapet, väntas möta tysken Timo Boll (rankad fyra i Europa) redan i en sextondelsfinal och Mattias Karlsson lär i samma omgång få möta vitryssen Vladimir Samsonov (rankad tvåa) om båda avancerar dit.

– Vi har överraskat tidigare och det finns segerchanser, säger Marcus Sjöberg.

– Men vi oroas av att Gerell fortfarande har problem med en fotskada.

Källberg kvalar i dag

19-årige Anton Källberg inleder kvalspelet redan i dag och måste vinna tre matcher för att ta sig in i huvudturneringen. Singelspelet inleds sedan på torsdag. I herrdubbelturneringen är Kristian och Mattias Karlsson semifinalseedade liksom Matilda Ekholm och Mattias Karlsson är i mixedturneringen.

– Det kommer att bli en mycket intressant EM-vecka, hoppas Marcus Sjöberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.