Kristian Karlsson och Mattias Karlsson har säkrat en medalj i bordtennis-EM. Foto: Bildbyrån

Dubbelparet deppade efter EM-bronset

Uppdaterad
Publicerad
Dubbel-Karlsson föll med 4–11, 6–11, 6–11, 13–11, 11–13 i semifinalen mot Patrick Franziska, Tyskland, och Jonathan Groth, Danmark. Trots bronset deppade svenskarna efteråt.
”De var bättre i allt. Över bordet med returer och i det öppna spelet. Vi var tvåa på allt”, sade Kristian Karlsson till bordtennisförbundets webbplats.

Paret vann i kvarten mot det defensivspelande paret Wang/Gionis med 4-2 i kvartsfinalen efter en stark avslutning, släppte inte mer än max fyra bollar i de tre sista seten.

– Sedan spelar de felfritt. Mattias bygger upp med sin flacka öppning som de har svårt att hålla nere och sedan kommer Kristian in och klubbar in poängen, det är perfekt, säger coachen Ulf ”Tickan” Carlsson till förbundet.

Under gårdagen tog Mattias Karlsson i par med Matilda Ekholm ett silver i mixed.

Inte heller i herrsingeln blev det någon svensk medalj. Kristian Karlsson (1–4 mot portugisen Marcos Freitas) och Anton Källberg (2–4 mot Lei Kou, Ukraina) försvann som de sista blågula spelarna i åttondelsfinal.

Därmed finns ingen svensk spelare kvar på söndagen, den sista EM-dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer