Foto: Bildbyrån

Svenska bordtennisherrarna inledde med seger

Uppdaterad
Publicerad

De svenska herrarna har fått en smakstart i bordtennisens lag-VM.

Rumänien städades undan med 3-0 i matcher.

– Jag hoppas vi kan åka lite på den här vågen nu, säger Kristian Karlsson till SVT Sport.

Kristian Karlsson inledde dagen med att köra över Ovidiu Ionescu med 3-0 i set.

– Det var en väldigt skön start på lag-VM. Jag hoppas att vi kan använda den här starten och åka lite på den här vågen nu, säger han till SVT Sport.

Mattias Karlsson hade det inte riktigt lika behagligt men klarade av att utmanövrera Hunor Szocs 3-1 i set efter bland annat en rejäl överkörning i tredje set 11-2.

– Jag kom upp i bra nivå så jag är nöjd med min match. Nu är det bara att fortsätta på samma sätt. Jag kanske var lite het där i andra set men det kan man ta med sig och kanske vara lite lugnare nästa gång, säger Mattias.

Jon Persson knöt sedan ihop säcken i tredje matchen efter en rysare mot meriterade rumänen Adrian Crisan. Svensken vann 3-2 i set efter skiljebollar i avgörande set. Persson hade två matchbollar men Crisan krälade sig tillbaka till ledning 11-10 och matchbboll. Persson växlade dock upp och vann till slut det avgörande setet 14-12.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.