Foto: Mattias Falck under lag-VM tidigare i år.

Svenska pingisframgångar i Tjeckien

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska dubbelparet Kristian Karlsson och Mattias Karlsson, numera eftergiftermål Mattias Falck, är klart för kvartsfinal i den pågående World Tourtävlingen i  bordtennis i Tjeckien.

Karlsson/Falck vann i åttondelsfinalen med klara 3-0 mot Dyjas/Kotowski, Polen och imorgon väntar i kvartsfinalen Cho/Kim från Sydkorea.

Men i  singelspelet blev Kristian Karlsson utslagen idag i den första omgången trots att han vann det första setet 11-9 mot Liam Pitchford, England. Pitchford, som ingick i Englands VM-lag som Sverige besegrade i kvartsfinalen i maj i Halmstad , vände matchen och vann till slut  med 4-1 i set.

Mattias Falck spelar senare ikväll sin första singelmatch i Tjeckien och möter Habesohn, Österrike. Mattias var Sveriges bäste spelare när VM-bronset säkrades på hemmaplan. Mattias gjorde succé och vann 7 av 9 matcher och förlorade bara mot två tidigare världsettor, tysken Timo Boll och kinesen Ma Long.

I damsingeln är Mathilda Ekholm vidare i Tjeckien  efter övertygande 4-0 mot Yang Xiaoxin,  Monaco i första omgången och Mathilda möter i åttondelsfinalen i morgon Adriana Diaz, Puerto Rico.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.