Svenskparets succé – vidare till EM-final

Uppdaterad
Publicerad

Kristian Karlsson och Mattias Falck är efter kross i semifinalen klara för dubbelfinal i bordtennis-EM i spanska Alicante.

I semifinalen mot tyskarna Ruwen Filus, defensivspelare, och Ricardo Walther var det svensk dominans från första serve till sista forehandsmash. Kristian Karlsson och Mattias Falck vann semin i fyra raka set med siffrorna 11–7, 11–6, 11–9, 11–8.

– Jag tycker att vi gjorde det väldigt bra, vi gjorde det svårt för våra motståndare, säger Mattias Falck.

I EM-finalen som avgörs på söndag väntar österrikarna Robert Gardos och Daniel Habesohn, som i sin semifinal besegrade det regerande mästarparet Patrick Franziska (Tyskland) och Jonathan Groth (Danmark).

Detta är andra gången Karlsson och Falck spelar EM-final i dubbel, första gången var i danska Herning 2012, då förlorade den blågula duon i sjunde och avgörande set mot just Gardos/Habesohn.

– Vi tar gärna en finalrevansch mot dem, säger Kristian Karlsson.

Karlsson vände i herrsingel

Och i herrsingel är nu Kristian Karlsson klar för kvartsfinal. Han låg under med 1–3 i set mot ukrainaren Kou Lei, men svensken som är rankad 25:a i världen stod för en urstark comeback och vann tre raka set med 11–8, 12–10. I sjunde och avgörande set blev det 11–6 till Karlsson.

I kvartsfinalen ställs han mot Marcos Freitas. Portugisen, som tidigare var lagkamrat med Karlsson i franska Pontoise Cergy, besegrade tyske Ricardo Walther i sin åttondel. Freitas är semifinalseedad i mästerskapet och 15 på världsrankningen. Kvartsfinalen spelas klockan 21.15 på lördagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.