Truls Möregårdh tog VM-silver i bordtennis-VM för juniorer. Foto: Bernard Mikulic

Truls Möregårdh gör succé i Ungern

Uppdaterad
Publicerad

15-åriga Truls Möregårdh, som i december sensationellt blev junior-VM-tvåa i bordtennis, kvalade ikväll in till huvudturneringen i årets första World Tour-tävling som spelas i Ungern.

– Han fortsätter att imponera och avancera på världsrankingen, säger Peter Sartz, en av hans tränare i Eslöv.

Truls Möregårdh tog sig inledningsvis till semifinal i U21-tävlingen och besegrade bland annat Sloveniens bäste spelare.

I kvalet till seniorklassen vann sedan Möregårdh tre av fyra kvalmatcher och besegrade avslutningsvis Ovideo, Rumänien och Kamal, Indien.

– Båda matcherna vann Truls med 4-2 i set så det var stabila segrar, säger Sartz.

15-åringen tillhör numera det svenska seniorlandslaget och i morgon spelar han sin allra första match i en World Tour-tävling.

– Det är förstås en milstolpe i karriären, säger Sartz som också är damernas förbundskapten.

Möregårdh är en av fyra svenskar som deltar i hvuudtävlingen. Jon Persson klarade också kvalet men både Mattias Karlsson och Kristian Karlsson slapp kvala tack vare sina höga positioner på världsrankingen.

Möregårdh möter i morgon i första omgången dansken Jonathan Groth som på SOC i november förra året tog sig till kvartsfinal i herrsingeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.