Favoriten Truls Möregårdh höll för trycket och Foto: TT.

Truls Möregårdh höll för trycket – vann UEM

Uppdaterad
Publicerad

Truls Möregårdh tog revansch för de tre senaste årens finalförluster i ungdoms-EM. I dag vann han finalen mot azeren Yu Khinhang med 4-1 (11-8,12-10,11-3,12-14,11-9) i Ostrava.

Möregårdh var nöjd med segern och poserade med segerplaketten i ett träetui tillsammans med de andra pristagarna.

– Det var riktigt rättvist. Yu och jag var de enda obesegrade spelarna här och att vi var i finalen var välförtjänt. Jag kände ett väldigt bra självförtroende och det var väldigt viktigt för att hitta mitt eget spel, säger Möregårdh till det europeiska bordtennisförbundet.

Möregårdh returnerade bättre ju längre matchen pågick och lyckades väl med sina förstaattacker vilket var nyckeln till segern.

Tränaren: ”Superbra räcker knappt”

– Truls har hanterat pressen på honom från alla kring att han ska vinna detta UEM på ett superbra sätt, superbra räcker knappt, säger landslagstränaren Tobias Bergman om 17-åringen till det svenska bordtennisförbundet.

Vid 10-6 och fyra matchbollar sviktade Möregårdh för första gången och tappade till 10-9 innan han kunde avgöra på sin fjärde matchboll.

Som född 2002 har Möregårdh ett år kvar i klassen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer