Truls Möregårdh är besviken efter uttåget ur bordtennis-VM. Foto: Bildbyrån

Truls Möregårdhs stora besvikelse efter bordtennis-VM-uttåget: ”Känns väldigt overkligt”

Uppdaterad
Publicerad

Bordtennis-VM tog slut oväntat tidigt för Truls Möregårdh. Nu berättar han om den stora besvikelsen, och hur jobbigt den senaste tiden varit.

– Jag har inte kunnat hantera pressen jag fått på mig på ett bra sätt, säger han.

Omar Assar vann 16-delsfinalen med 4–2 i set (11-6, 3-11, 4-11, 11-9, 11-7, 11-9).

Efter matchen stod 2021 års VM-silvermedaljör blickstill och tittade tomt rakt fram och såg knappt ut att förstå vad som hänt. Och det var precis så det var, berättar han för SVT Sport dagen efter förlusten.

– Det känns väldigt overkligt i början. Jag har inte så många stora förluster på det här sättet, det har inte hänt så många gånger. Samtidigt som jag måste ladda om för en mixed-match några timmar senare, så det var en skum dag, säger Möregårdh, som tillsammans med Stina Källberg förlorade kvartsfinalen mot ett par från Hongkong senare på kvällen:

– Jag tycker ändå att det gick bra ändå. Matcher om medalj spelar man inte så många gånger, så jag ville spela min bästa pingis. Jag och Stina gör en bra match, men Hongkong-paret gjorde en fantastiskt mixeddubbel-match och var för bra.

”Blivit väldigt annorlunda”

För ett och ett halvt år sedan var det en stor skräll att Möregårdh tog en silvermedalj. Nu nådde han ”bara” till 16-delsfinal, och det definierades som en stor besvikelse.

– Jag kommer ju in till VM med en annan känsla nu. Då var jag ”underdog” i alla matcher, hade jag slagit Omar i förra VM hade alla varit hur glada som helst. Nu är det helt plötsligt en superskräll att han slår mig. Så det har blivit väldigt annorlunda i min karriär, konstaterar han.

– Jag tycker att jag klarade av pressen väldigt bra första våren efter VM och gick upp som trea på världsrankingen och hade väl bara någon förust – som mot Mattias (Falck) på EM. Men de senaste månaderna har varit jobbigare. Alla spelar på sin absolut bästa nivå eftersom jag har så högt på rankingen och har inte kunnat kontrollera det på ett bra sätt.

”Självklart är jag besviken”

– Självklart är jag besviken över att jag spelar så pass dåligt. Det var en nervositet och en ny känsla som jag inte hade någon aning om hur jag skulle hantera.

Möregårdh får dock en chans av att ta mästerskapsrevansch redan om en månad, då det är European Games i Polen.

KLIPP: Truls Möregårdh föll oväntat i 16-delsfinalen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Truls Möregårdh åkte ut redan i bordtennis-VM:s 16-delsfinal. Foto: Manfred Schillings/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.