Kristian Karlsson är en av landslagsspelarna som tvingas kvala. Foto: TT Nyhetsbyrå

Tufft ”genrep” inför SOC

Uppdaterad
Publicerad

I dag inleds på allvar German Open i bordtennis i Magdeburg,Tyskland men alla svenska landslagsspelarna tvingas kvalspela.

– Det är tufft, bara de 16 högst placerad på världsrankingen går direkt in i tävlingen och alla är här, säger förbundskaptenen Ulf Tickan Carlsson.

Sveriges två bästa, Kristian och Mattias Karlsson, är precis utanför kategorin ”Topp 16” och tvingas därför spela två kvalmatcher var i dag.

Detsamma gäller Pär Gerell och Anton Källberg samt Jon Persson som redan i går spelade och vann sin första kvalmatch.

SOC

– Det blir i stort sett världsklass även på SOC i Stockholm nästa vecka men då går faktiskt både Kristian och Mattias in i huvudturneringen utan kval, berättar Ulf Carlsson.

Fyra kineser, som alla är bland de tolv bästa på världsrankingen, är anmälda till SOC och bland dem finns världstvåan Fan Zhendong.

Han vann SOC-titeln både 2014 och 2015. Men även fjolårsvinnaren japanen Oshima, som finalbesgrade Mattias Karlsson,  kommer till SOC.

– Det här är två oerhört viktiga tävlingar för oss nu och SOC-framgångarna i fjol inspirerar, menar förbundskapten Carlsson.

SOC i bordtennis arrangerades första gången 1954 och kommer att pågå hela nästa vecka i Eriksdalshallen i Stockholm. SVT Sport bevakar och direktsänder lördagen den 18 och söndagen den 19 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SOC

Mer i ämnet