VM-finalisten från 2019, Mattias Falck, ramlade i natt ur singelturneringen i bordtennis-VM. Foto: Per Hällström/TT Bild

Tung svenskdag i pingis-VM – Falck utslagen

Uppdaterad
Publicerad

Han var finalist i senaste VM 2019.

Men i VM i Houston tog det slut för Mattias Falck redan i andra omgången. Svensken förlorade mot Alexandre Cassin i skiljeset.

Trots det är tre svenskar kvar i singelspelet – och samtliga i dubbel.

Falck fick en smakstart och hade flera lägen att sätta punkt för matchen.

Vid ledning med 2–1 i set gick han fram till 10–7 och hade sedan ytterligare en setboll. Detta set blev kanske avgörande för utgången

Fransmannen vann med 17-15. I femte set fortsatte det, men Alexandre Cassin räddade två setbollar och vann setet med 12–10.

Falck fick till ett skiljeset och hade där återigen lägen att rycka, men fransmannen slet heroiskt och kunde till slut ta hem matchen.

– Svårt att säga något nu. Jag får inte släppa de två seten där jag har flera setbollar, säger en besviken Mattias Falck enligt TT.

Källberg föll även han

Tufft blev det även för Anton Källberg som föll mot världssjuan Lin Gaoyuan i sin andra match.

Totalt räddade Källberg sex matchbollar i femte och sjätte och pressade kinesen till skiljeset.

 Där fick svensken en pangstart med 3–0, men den vindsnabbe Lin kunde till slut vinna med 11–4.

– Jag hade behövt vara med bättre från start. Nu tvingades jag jaga. Ska man klara honom måste man vara väldigt bra i serve- och returspelet, säger Anton Källberg.

Möregårdh överraskade

Ändå är tre spelare kvar i singelspelet, Truls Möregårdh, Kristian Karlsson och Linda Bergström. Dessutom är alla kvar i dubbelspelet.

Truls Möregårdh var den positiva överraskningen när han slog världsspelaren Chuang Chih-Yuan från Taiwan.

Svensken spelade inspirerat och gick fram till 3–1 i set. Då ändrade plötsligt Chuang en del i sitt spel och fick till ett skiljeset.

En pangstart för Truls Möregårdh bäddade för segern som till slut skrevs till 11–8.

– Jag är oerhört nöjd med matchen. Gör få misstag, hade bra taktik och är riktigt nöjd med mina returer, sade Truls Möregårdh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.