Linda Bergström vann Utmanarmötet efter rysare

Uppdaterad
Publicerad

Utmanarmötet mellan Linda Bergström och Stina Källberg blev en riktig rysare. Efter en svängig match vann Linda Bergström med 4–3 i set.

– En väldigt tuff match och jag är väldigt glad att jag kunde vinna, säger Linda Bergström till SVT Sport.

Förra veckan inleddes SVT Sports specialsatsning Utmanarmötet med en en brödrakamp i tennis mellan Elias Ymer, 24, och Mikael Ymer, 21. Den vanns av storebror Elias med 2–1 i set.

I dag är det nästa del i Utmanarmötet med två pingismatcher. Den första spelades mellan Linda Bergström, 25,  mot 20-åriga Stina Källberg.

Bra start

Bergström visade direkt klass då hon enkelt tog två raka set med 11–4 och 11–7.

Men Stina Källberg kom tillbaka och spelade upp sig. Hon kvitterade också till 2-2 i set då hon vann med 11–6 och 12–10.

– Stina (Källberg) spelade bättre och läste skruven bättre och hon fick också igång sitt spel. Jag hamnade lite för långt bak och tappade aggressivitet i mina slag, säger Linda Bergström.

Svängig match

Prestigemötet skulle bli en riktigt rysare. Linda Bergström tog tillbaka kommandot då hon vann med 17–15 i det femte setet trots att hon låg under med 7–10. Stina Källberg visade sedan klass med sitt offensiva spel då hon tvingade fram ett sjunde och avgörande set efter hon vann med 11–7.

Då visade Linda Bergström sin rutin. Hon gick direkt upp till en 5–0-ledning. Stina Källberg kom visserligen lite närmare, men Bergström kunde till slut vinna med 11–6.

– Det var kul, väldigt roligt faktiskt. En väldigt tuff match och jag är väldigt glad att jag kunde vinna, säger Linda Bergström till SVT Sport efter vinsten.

Stina Källberg var märkbart besviken efter matchen.

– Just nu är jag lite ledsen. Jag har ändå väntat på den här matchen och tråkigt att det inte gick min väg i dag, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.