Världstvåan illa ute – men klar för ny SOC-final

Uppdaterad
Publicerad

Världstvåan Fan Zhendong var riktigt illa ute i semifinalen i SOC mot landsmannen Zhou Yu.

Zhou, rankad 42:a i världen, hade 9-6-ledning i avgörande set men världstvåan vände och vann med 12-10.

Den kinesiska dominansen är som vanligt stor i SOC. När det var dags för semifinaler på lördagskvällen var sju av de återstående spelarna kineser och söndagens finaler bjuder enbart spelare från Kina.

Herrarnas semifinal mellan Fan Zhendong och Zhou Yu bjöd stundtals på mycket bra spel med flera heta slagdueller. Och konstiga vändningar.

I det fjärde setet hade Fan Zhendong fyra setbollar vid ställningen 10-6, men tappade sex raka bollar och setet. I det femte setet hände sen precis det omvända.

I det sjunde och avgörande setet var Zhou Yu två bollar från seger vid ställningen 9-6, men då plockade världstvåan fram rutinen och kunde avgöra. Morgondagens final blir det fjärde i ordningen för Fan Zhendong.

Finalmotståndare till Fan Zhendong blir landsmannen Xu Xin som besegrade Fang Bo i semifinalen med 4-2 i set.

Titelförsvararen åkte ut i semi

På damsidan åkte såväl titelförsvarande japanskan Kasumi Ishikawa som världstvåan Zhu Yuling ut i semifinalerna. Istället blir det världsettan Ding Ning som möter oseedade Chen Xingtong, rankad 36:a i världen, i final.

Ding Ning vann sin semifinal i fyra raka set över Ishikawa medan Chen Xingtong tappade första set i sin match, men sen vann fyra raka.

Söndagens finaler sänds i SVT med start kl 14.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.