Kristian Karlsson och Mattias Falck. Foto: TT

Karlsson och Falck chanslösa i VM-kvartsfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Avancemang i herrsingel för Mattias Falck.

Men i herrdubbel förlorade han och Kristian Karlsson i fyra raka set i kvartsfinalen på VM.

Kristian Karlsson och Mattias Falck är dubbla EM-silvermedaljörer i dubbel, men får fortsätta vänta på första VM-medaljen.

I kvartsfinalen på VM i Budapest slapp svenskduon svårt asiatiskt motstånd och ställdes mot spanjoren Alvaro Robles och rumänen Ovidiu Ionescu. Men det var inte mycket som stämde för Karlsson och Falck, många egna slarviga misstag samtidigt som utdelningen i egen serve blev svag.

Robles och Ionescu vann tryggt de två första seten – 11–5, 11–7,  – innan svenskarna bjöd på bättre motstånd. I tredje set hade de en setboll som räddades. Sedan blev det 3–0 i set efter 13–11.

– Hade vi fått tredje kanske det hade kunnat gå vägen. Tyvärr kom vi inte upp i nivå och vi spelade helt enkelt inte bra, säger Mattias Falck.

Det blev en förlust i fyra raka set, 0–4, deppigt vid den svenska bordshalvan medan Ionescu och Robles kramade om varandra efter säkrad VM-medalj.

I semin möter de portugiserna Thiago Apolonia och João Monteiro.

Mattias Falck är kvar i herrsingel, på fredag spelar han VM-kvartsfinal mot fransmannen Simon Gauzy.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.