Liljeholmshallen var fullsatt när Waldner sa adjö. Foto: BildbyrånVisa alla (2)
Visa alla (2)

Waldner tog farväl med en show

Publicerad

Han förlorade visserligen sin sista match i karriären. Men Jan-Ove Waldner bjöd på en riktig show när han tackade för sig inför en jublande publik. ”Det var fantastiskt kul att spela”, säger Waldner till SVT.

I ett fullsatt Liljeholmshallen där vänner, publik och till och med kinesisk media samlats sa Jan-Ove Waldner under torsdagskvällen tack och hej efter en magisk karriär som inleddes redan 1977. Hans Ängby/Spårvägen ställdes mot BK Rekord, och J-O spelade de två första singelmatcherna.

Och Waldner visade att bollkontrollen och finessen fortfarande finns kvar i allra högsta grad. Långa dueller varvades med bollar där J-O snabbt och effektivt tog hem poängen. Publiken fick även avnjuta en av Waldners kanske allra största delikatesser, när han tittar åt ena hållet medan bollen går åt det andra.

Vann första matchen

Den första singelmatchen var mot Simon Arvidsson, 26 år och nästan hälften så gammal som 50-årige Waldner. Den tog J-O hem med 3-2 i set efter att ha visat prov på finfin bordtennis.

Efter att ha förlorat första set tog Waldner det andra genom att få in en lurig serve till 11-8. Av bara farten tog han även tredje set. Arvidsson vann sedan fjärde set och tvingade fram ett femte och avgörande set.

Där kopplade Waldner greppet direkt och gick ifrån till 7-2. Inför applåder och hejarop från publiken vann sedan Waldner setet med 11-6 och därmed också matchen med 3-2.

”Fantastiskt kul”

– Det syns att han kan spela fortfarande. Ingen annan i världen kan göra som han i 50-årsåldern, säger Simon Arvidsson till SVT.

Efter en kort paus spelade sedan Jan-Ove Waldner även den andra singelmatchen mot Andreas Törnkvist. Waldner vann där första set innan Törnkvist var för stark och tog tre raka set och vann matchen. Därmed har en riktig idrottslegendar tackat för sig.

– Det var fantastiskt kul att spela och ett enormt stöd här inne. Sådana här lag är det roligt att förlora mot, de bjuder upp, säger Waldner till SVT direkt efter att han avslutat sin nästan 40 år långa karriär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer