J-O om avskedet: ”Jag är klar nu”

Uppdaterad
Publicerad

Drygt 38 år efter seniordebuten spelar Jan-Ove Waldner i kväll sin sista match. Och att det är hans avskedsmatch är han tydlig med. ”Det finns inte en chans”, säger han om en framtida comeback.

Det är i Liljeholmshallen som en av svensk idrotts allra största i dag tar farväl. 38 år och 6 månader efter debuten i elitserien spelar Jan-Ove Waldner under torsdagskvällen sin sista match för sitt Ängby/Spårvägen.

– Det viktigaste är först och främst att jag kan fullfölja matchen, att jag inte blir skadad. Det hade varit för jävligt i sista matchen och med så mycket folk. Andra prioritet är att jag gör en bra match och tredje att jag vinner, säger Waldner till SVT Sport.

Det är BK Rekord som får äran att möta Waldner i hans sista match.

– De kan ju bli historiska. Om en del år kanske de ser tillbaka och tänker ”vi slog honom innan han la av”, om det inte blir comeback men det lär det inte bli.

Att det inte blir någon comeback är den 50-årige bordtennisikonen tydlig med.

– Nu är det klart, och det känns jätteskönt att det är klart. Det finns inte en chans, det är helt omöjligt, säger Waldner.

Du ser Jan-Ove Waldners avskedsmatch direkt här i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.