SVT:s Staffan Lindeborg fick möta J-O. Foto: BILDBYRÅN

Här spelar Waldner mot SVT:s Lindeborg

Uppdaterad
Publicerad

Det är matchen som åtminstone en av dem sent ska glömma. Jan-Ove Waldner utmanade SVT Sports Staffan Lindeborg och fick till slut se sig slagen av kommentatorn som följt hans karriär i över 30 år.

Det var precis efter att Jan-Ove Waldner spelat sin sista match i karriären, som han förlorade med 3-1 i set mot BK Rekords Patrik Hörnkvist, som legendaren blev intervjuad av SVT Sports Staffan Lindeborg.

Och efter att intervjun avslutats kom J-O med en förfrågan som Lindeborg inte kunde tacka nej till. Waldner utmanade Lindeborg i en match där SVT Sports kommentator fick inleda med en 6-0-ledning.

Publiken på plats i Liljeholmshallen var i princip alla där för Waldners skull, och de verkade uppskatta matchen mot Lindeborg lika mycket som elitseriematcherna mot BK Rekord.

Det var till slut Lindeborg som gick segrande ur striden efter att han satt en något tveksam serv fram till 11-10.

– Nu är vi två som tagit honom, skämtade Lindeborg med Rekords Andreas Törnkvist som slagit Waldner i legendarens sista match.

Se Jan-Ove Waldners och Staffan Lindeborgs match i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.